Det finns gott om bilar ute på marknaden men en av de bästa bilarna som man kan köpa i nuläget är en Porsche 911 T som är den bil som fått en väldigt fin utmärkelse i en kvällstidnings (Expressens) lista över bästa bilarna. Den kostar visserligen lite drygt en miljon kronor, 1035 000 kronor närmare bestämt, men körupplevelsen är verkligen något alldeles extra.

Det som Porsche har försökt göra med sin modell Porsche 911 T är bland annat att minska på vikten så mycket som möjligt för att få till en ännu bättre körupplevelse. Det har bland annat resulterat i att man har tagit bort många saker, tex som någonstans att placera en mobiltelefon, handtag att öppna bilens dörr med eller ljudisolering, är saker som tagits bort. Ljudisoleringen är visserligen inte helt borttagen, men nästan.

Några baksäten finns inte heller så Porsche 911 T är knappast en familjebil.

Nej, det här rör sig om en kompromisslös sportbil med 370 hästkrafter under huven och bakhjulsdrift! Expressen ger bilen högsta betyg, fem getingar av fem möjliga, i kategorin motor och köregenskaper.Men även i kategorin design får Porschen högsta möjliga betyg. När man tittar på Porsche 911 T förstår man lätt varför. Det är en läcker, kurvig och strömlinjeformad bil med rena, mjuka, runda former.

Däremot är betyget i kategorin säkerhet och förarstöd mindre smickrande. Där får Porsche 911 T nöja sig med endast två av fem getingar. Den får en trea av fem möjliga getingar i kategorin teknik och uppkoppling och en fyra i den något diffusa kategorin köpa och äga. Totalt kammar Porsche 911 T hem hela 19 getingar av 25 möjliga i Expressens test vilket gör att bilen tar sig in på listan över årets allra bästa bilar. Porschen är den dyraste bilen i topplistan men kanske framför allt den absolut bästa vad gäller köregenskaper.