Vilken bil är egentligen bäst? Det kan man undra och nu har några försökt ta reda på det också. Det rör sig om en lista över årets bästa bilar i Expressens bilaga Allt om bilar. En av bilarna som når högt upp på listan är från ett oväntat håll, nämligen Suzuki. Japanska Suzuki är kanske ett namn som mer gör att tankarna går till snabba motorcyklar men med den nya stiliga och metallicgula bilen Suzuki Vitara har Suzuki till en tämligen billig peng på cirka 250 000 konor en bil på marknaden som lyckas inkassera många betyg och slå sig in på en sjundeplats över listan på årets bästa bilar. Det rör sig om en riktigt snygg bil men dock långt ifrån en sportbil. Det rör sig istället om en typiskt traditionell bil av lite minde storlek som har relativt väl tilltagna utrymmen för bagage där bak och givetvis baksätens så väl som framsäten.

En av de faktorer som lyfts fram som något som är lite extra positivt med Suzuki Vitara i testet är att den har ett väldigt gott säkerhetssystem som numera ingår i bilens standardutförande. Att denna suveräna säkerhetsteknik nu ingår på köpet och inte som extra utrustning är något som driver upp betyget för Suzuki Vitara väsentligt. I testet hyllar man både den speciella autobromsen som kan känna av fotgängare, en farthållare som är adaptiv och anpassar sig, samt varningssystem för så kallade döda vinklar och för att backa ut. Allt detta gör att Suzukis prisvärda bil får betyget fyra i kategorin säkerhet.

Men inte nog med det! Bilen får även en fyra i betyg i alla andra kategorier och får därmed totalt tjugo getingar av 25 möjliga. Köregenskaper, design, komfort och ekonomi är alltså alla kategorier där bilen belönas med ett högt betyg. Dessutom är designen verkligen snygg.