Det finns gott om olika märken och företag vad gäller bilar men frågan är om något bilmärke faktiskt har samma namn som en å förutom Nissan. Nissan är ett japanskt bilmärke och Nissan är även namnet på en halländsk flod. Om detta gör Nissan till ett lite mer svenskt bilmärke kan man ju kanske undra och så är kanske inte fallet, men kanske har just Hallänningarna köpt en och annan Nissan extra jämfört med resten av landet.

En av Nissans trevligaste och hetaste bilmodeller är definitivt Nissan Skyline. Men om man inte är ute efter en sportbil utan istället vill välja en bil som drivs på el så bör man titta lite mer på en bil som är ganska “lövely”, nämligen Nissan Leaf.

En Nissan Leaf är en ganska dyr historia som kostar cirka 390 000 kronor, men för att vara en elbil så är den inte så hemskt dyr trots allt. Dessutom så är elbilar inte så dyra vad gäller motorer, reservdelar och bränsle som man kanske kan tro, så i längden kan man möjligen tjäna in lite av kostnaden tack vare lägre driftskostnader.

Hur står det till med kapaciteten och räckvidden undrar någon kanske? Detta är ju något som en elbil ofta har som nackdel, att den inte kan köra så långt utan att en ny laddning behövs. Räckvidden är fortfarande inte optimal men ganska god. Cirka 270 kilometer tar man sig på en laddning, vilket ju inte räcker mellan till exempel Stockholm och Göteborg eller Stockholm och Malmö, men det är däremot mer än nog för stadskörning.

Behöver man ladda utmed vägen så finns det dock en lösning för det också. Det finns snabbladdare, cirka 4600 i Europa (hur många superladdstolpar som finns i Sverige framgick tyvärr ej i den officiella info som jag tagit del av). Med dessa laddar man ett batteri från 20 % till 80% på runt en timme. Snabbt, men kanske inte snabbt nog.