Toyota är en japansk biltillverkare som man skulle kunna säga har slagit igenom på bred front även i väst, både i Europa och USA. Det finns verkligen gott om populära japanska biltillverkare och Toyota är ett av flera sådana företag, tillsammans med andra som Honda, Mitsubishi, Nissan och flera andra. Japan är ett ganska stort land vad gäller befolkning men antalet biltillverkare i Japan som har spridits världen över är ändå imponerande många. Om vi tittar närmare på just Toyota och de populäraste bilarna i Toyotas stora utbud så finner vi ett par modeller som är populära från år till år.

En av de mest sålda bilarna i hela världen, både vad gäller Toyotas bilar och andra bilmärken, är klassikern Toyota Corolla som nu har fått en slags nypremiär. Det finns två olika versioner av nya Toyota Corolla vad gäller hybridbilar; dels den med 1,8 l och dels en lite mer kraftfull med 2,0 l som tar in mer bränsle. Man kan även välja mellan en halvkombi och en lite rivigare Tourning Sports-modell!

Med Toyotas speciella plattform TNGA (Toyota New Global Architecture) så år man gott om fördelar med en ny Toyota Corolla. vissa skulle gå så långt som att beskriva den som ett rent nöje att köra. Dessutom miljövänlig i och med att den finns som elhybrid och alltså kan drivas på olika slags bränslen, både el och vanlig bensin.

En annan populär modell från just Toyota för den som vill köpa en lite mindre bil för stadstrafik är den lilla smidiga Toyota Yaris som kanske inte är bilen med mest hästkrafter under huven men som utgör ett ekonomiskt alternativ som inte drar så mycket bränsle. Bränslesnålheten och det låga priset gör Toyota Yaris till ett smart val för den prismedvetna konsumenten. Dessutom finns Toyota Yaris i massor av riktigt fina färger och har standardutrustning.