Populariteten vad gäller bilar i Sverige handlar i huvudsak om en sökt kvalitet, nämligen utrymmen. Det är med andra ord inte konstigt att detta kallas för kombins land; svenskar söker i allmänhet praktiska bilar i första hand, där både familj och last får plats. Av den anledningen var Volvo det bilmärke som länge toppade de svenska försäljningslistorna, eftersom det var precis detta som köparna ville ha – en trygg bil med stora utrymmen. I takt med att alltfler biltillverkare började erbjuda kombibilar och på grund av det faktum att Volvo-bilarna blivit allt dyrare, har detta dock luckrats upp. Nu finns det andra tillverkare som kan erbjuda samma sak. Vilka är då, förutom Volvo, de mest populära bilarna på den svenska marknaden? Vi ska titta på några av dem nedan.

Volkswagen

Den tyska tillverkaren erbjuder bilar av alla storlekar för att tillfredsställa alla behov. Kombimodeller finns av modellerna Golf och Passat, där WV använder sig av begreppet “sportkombi”.

Kia

Detta koreanska märke har kommit mycket starkt de senaste åren. Dessa bilar säljs primärt på pris, men eftersom de blir allt bättre har även genuint bilintresserade köpare hittat Kia. Kombibilar finns naturligtvis, där den mest populära modellen heter Ceed.

Skoda

Tjeckiske biltillverkaren Skoda använder sig av samma reservdelslåda som Volkswagen, Audi och Seat – och släktskapet är mycket tydligt. Detta är mycket prisvärda bilar, trots att de ökat i pris de senaste åren. Kombimodeller finns i form av Fabia, Octavia och Superb.

BMW

Ett märke för den bilintresserade. BMW är inga billiga bilar men detta är inget man låtsas vara heller – det är ett premiummärke för den som är villig att lägga en slant på en bil. Här har man möjlighet att lasta familj och vovve i kombi-varianter av 3-serien och 5-serien.

Seat

Den spanska kusinen till Skoda och de andra märkena i WV-koncernen. Seat har lägst priser av de 4 märkena i gruppen och erbjuder i skrivande stund två kombimodeller: Ibiza och Leon.